Geriausias laikas bulvių kasimui

Gyvenimas

Bulves galima sodinti tam tikru metų laiku.
Tačiau ne visos bulvių rūšys turi būti kasamos tuo pačiu metu.
Bulvių rūšys: ankstyviausiosios, ankstyvosios, vėlyvosios.
Vėsiam klimatui skirtos bulvių rūšys sodinamos nuo kovo iki gegužės.
Pačias ankstyviausias bulves galima kasti jau birželio mėnesį.

Pasak Jungtinės Karalystės Karališkosios sodininkystės draugijos,
geriausias laikas kasti bulves yra:
• birželį ir liepą ankstyviausiosioms rūšims;
• liepą ir rugpjūtį ankstyvosioms rūšims;
• nuo rugpjūčio pabaigos iki spalio vėlyvosioms rūšims.

Ankstyviausiosios rūšies bulvės subręsta prieš ankstyvąsias ir vėlyvąsias.
Šios rūšies bulves galima kasti praėjus maždaug 10 savaičių nuo pasodinimo.
Kasti reikia, kai išsiskleidžia žiedai arba nukrenta pumpurai.
Šakniagumbius galima kasti tada, kai jie būna maždaug vištos kiaušinio dydžio.
Pirmąsias bulves geriausia valgyti per vieną ar dvi dienas nuo iškasimo.

Vėlyvosios bulvės būna didesnės ir joms subręsti reikia daugiau laiko.
Šios rūšies bulves galima kasti praėjus maždaug 15–20 savaičių nuo pasodinimo.
Vėlyvųjų bulvių kasti nereikia tol, kol jų lapai nepagels.
Tik tuomet galima nuimti jų stiebus ir lapus.
Šakniagumbius galima rinkti praėjus maždaug 10 dienų.
Nurinktos bulvės bent kelias valandas turi padžiūti.
Tada jas galima krauti į laikymo vietą žiemos metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.